DRUŽENJE SKUPIN STAREJŠIH V NARAVI

Območno združenje Rdečega križa Sežana je junija organiziralo skupno srečanje članov skupin starih ljudi za samopomoč na območju Krasa in Brkinov za zaključek sezone rednih tedenskih srečanj. Trenutno v okviru Rdečega križa Sežana deluje šest skupin v Štorjah, Lokvi, Hrpeljah, dve v Sežani in v Divači.

Že tradicionalno so se zbrali na pikniku v naravi pri lovski koči v Kazljah. Medse so povabili tudi člane skupin iz Doma upokojencev Sežana ter člane skupine iz sežanske enote Doma na Krasu. V prijetnem okolju in sproščenem vzdušju smo se hitro povezali med seboj. Skupine so se druga drugi predstavile z recitacijami pesmi svojih članov in pevskimi točkami. Ob razigranih zvokih harmonike gospe Mirice Rener smo vsi skupaj zapeli nekaj narodnih. Druženje so popestrile plesalke plesne skupine Štorovke iz Štorij, ki so zbrane navdušile s pestrim plesnim programom. Prostovoljka Zdenka Furlan, ki vse od leta 2000 vodi lokalno mrežo skupin, je ob tej priložnosti izrekla zahvalo vsem voditeljicam skupin za vložen trud in številne prostovoljske ure. Zbrane je nagovorila tudi nova voditeljica lokalne mreže Dragica Kranjec, ki je letos stopila v Zdenkine čevlje. V imenu vseh se je Zdenki zahvalila za dolgoletno prostovoljsko delo v programu skupin in obljubila, da se bo z njeno pomočjo trudila, da bodo skupine še naprej uspešno delovale.

Najbolj razigrani so se zavrteli na stare melodije z vseh vetrov. Organizator je poskrbel, da družba ni bila ne lačna ne žejna. V prijetnem druženju je čas kar prehitro minil.

Rdeči križ Sežana se zahvaljuje vsem sodelujočim v programu za nepozabne nastope, Lovski družini Raša Štorje za gostoljubnost, Klubu študentov Sežana za ozvočenje ter vsem prostovoljkam in prostovoljcem za pomoč pri izvedbi piknika.