Piknik skupin starejših za druženje

Tudi letos smo organizirali že tradicionalno srečanje skupin za druženje starejših ljudi z območja Krasa in Brkinov. S piknikom v naravi so skupine pred poletnimi počitnicami zaključile sezono tedenskih srečanj. Medse smo povabili tudi člane skupin iz Doma upokojencev Sežana ter člane skupine iz sežanske enote Socialno varstvenega zavoda Dutovlje. Trenutno v okviru Rdečega križa Sežana deluje  po programu Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije osem skupin v Dutovljah, Štorjah, Lokvi, Povirju, Hrpeljah, dve v Sežani in v Divači. Člani in voditelji se redno srečujejo enkrat tedensko znotraj svojih skupin vse od septembra pa do konca junija.

Za prijetno druženje smo si izbrali lepo urejeno okolico lovske koče v Kazljah. Po dveh neuspelih poskusih čakanja na lep sončen dan, jo je muhasto vreme zagodlo še tretjič. Vendar se tokrat nismo dali ugnati. Preko sedemdeset udeležencev je do zadnjega kotička napolnilo osrednjo lovsko sobo v koči. Bližina in domačnost sta hitro pregnala začetno tremo pred nastopanjem. Nekateri člani skupin so se  predstavili z zanimivimi zgodbami, drugi so zaigrali na harmoniko in zapeli. Ob igranju pantomime se je vzdušje še bolj razživelo. Vsem pa je zastal dih, ko se je v prostoru oglasil zvok kitare in žametni glas gospe Ivanke Bernetič.

V prijetni družbi je čas hitro mineval. Izza oblakov je sramežljivo pokukalo nekaj sončnih žarkov in zvabilo najpogumnejše še na kratko telovadbo pred kosilom. Po okusnem golažu s polento smo se polni lepih vtisov in v pričakovanju ponovnega snidenja odpravili proti domu.

Rdeči križ Sežana se posebej zahvaljuje gospodu Rajku Kobalu in Lovski družini Raša Štorje, ki je skupinam velikodušno odprla vrata svoje lovske koče ter Klubu študentov Sežana za ozvočenje. Hvala tudi gospe Ivanki Bernetič za nepozaben nastop.

DSC_0759 DSC_0744