Rdeči križ Slovenije zbira pomoč za Makedonijo

Neurje v Makedoniji, ki je divjalo 6. avgusta 2016, je terjalo številne smrtne žrtve in povzročilo veliko materialno škodo.

Rdeči križ Slovenije je nemudoma vzpostavil stik z Rdečim križem Makedonije in skupaj ocenil, da je v tem trenutku najbolj potrebna finančna pomoč. Rdeči križ Makedonije zagotavlja na poplavljenih področjih osnovo prvo pomoč in nujno materialno pomoč z vodo, hrano in higienskimi pripomočki.Vsi posamezniki in pravne osebe lahko prostovoljne prispevke za akcijo “Neurje s poplavami Makedonija”, nakažejo na:Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana

  • TRR: SI56 0310 0111 1122 296
  • Sklic: 00 96864
  • SWIFT/BIC banke: SKBASI2X
  • Koda namena: CHAR

Pomagate lahko tudi s SMS donacijo na številko 1919, pošljite ključno besedo POPLAVE za donacijo 1 € ali POPLAVE5 za donacijo 5 €. Akcijo omogočajo Telekom Slovenije, Izimobil, Simobil, Telemach in T2.

Zbrana sredstva bo Rdeči križ Slovenije nakazal Rdečemu križu Makedonije za izvajanje programov osnovne materialne pomoči (hrana, higienski pripomočki, pitna voda, sredstva za dezinfekcijo) in za najbolj potrebno nastanitveno opremo v  začasnih zavetiščih.

Rdeči križ Slovenije se vsem darovalcem iskreno zahvaljuje!