MEDO SREČKO Z RDEČEGA KRIŽA IN POŽAR

»Na pomoč« je bil naslov razstave slik, ki so jih prvošolci ustvarili ob obisku Meda Srečka z Rdečega križa na tehniškem dnevu Osnovne šole Srečka Kosovela, na katerem so izpeljali vajo evakuacije šole ob morebitnem požaru. Na ta dan so se šolarjem predstavile organizacije, ki sodelujejo v sistemu zaščite in reševanja v naravnih in drugih nesrečah.  Člani ekipe prve pomoči  Rdečega križa iz Sežane so učencem drugih razredov  prikazali osnove prve pomoči in predstavili številko 112, ostalim pa temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja.  Prvošolčke pa sta obiskala Medo Srečko in njegova pomočnica Marija Godnič.

Meda Srečka z Rdečega križa otroci že dobro poznajo, saj že več let s pomočjo pravljice širi humanitarne vrednote med mlajšimi šolarji. Tokrat je otrokom segla v srce pravljica o ljudeh, ki so v požaru izgubili domove, a jih na begu nihče ni hotel sprejeti in jim pomagati.

Po pravljici so nastale imenitne slike, ki prikazujejo obup ljudi, ki so izgubili vse, njihov boj za preživetje in srečo v novem življenju. Otvoritev razstave je bila v Kosovelovi knjižnici v Sežani v tednu Rdečega križa in je krasila prostore mladinskega oddelka do konca maja.

DSC_0198