Tradicionalni pikinik Rdečega križa za skupine starejših

Skupine za druženje starejših ljudi z območja Krasa in Brkinov so se 8. junija zbrale na tradicinalnem pikniku pri lovski koči v Kazljah za zaključek sezone rednih tedenskih srečanj. Območno združenje Rdečega križa Sežana v okviru katerega skupine delujejo, na skupno srečanje vedno povabi tudi člane skupin iz Doma upokojencev Sežana ter člane skupine iz sežanske enote Socialno varstvenega zavoda Dutovlje.

Preko sedemdeset udeležencev se je v prijetnem okolju in sproščenem vzdušju zelo hitro povezalo med seboj.  Bližina in domačnost sta pregnala začetno tremo pred nastopanjem. Nekateri člani skupin so se  predstavili z zanimivimi zgodbami, drugi so zaigrali na harmoniko in zapeli. Druženje je popestrila gospa Ivanka Bernetič, ki je zaigrala na kitaro in zapela nekaj znanih melodij. Zbrane je presenetil dramski krožek razredne stopnje Osnovne šole dr. Bogomirja Magajne iz Divače, pod vodstvom učiteljice Lidije Uršič. Predstavili so zgodbico o zvezdogledu in hudomušne zbadljivke iz domačih krajev v okolici Divače. Ko so bosonogi v obačilih, ki so jih kot otrici nosile njihove none zapeli in zaplesali, se je marsikateri gospe orosilo oko.

Pred kosilom so nekateri otrdele sklepe razgibali v skupinski telovadbi v krogu. Organizator je poskrbel tudi za dobro glasbo, ki je na plesišče zvabila kar nekaj parov. Ob klepetu v prijetni družbi je čas prehitro minil. Poslovili so se zadovoljni in polni lepih vtisov.

Rdeči križ Sežana se zahvaljuje vsem sodelujočim v programu za nepozabne nastope, gospodu Rajku Kobalu in Lovski družini Raša Štorje za gostoljubnost ter Klubu študentov Sežana za ozvočenje. Hvala tudi našim prostovoljkam in fantom iz Društva Vezi za pomoč pri izvedbi piknika.